En del av Finja

Våra ägare Finja/Franshill är ett svenskt familjeföretag vars resa startade med ett förvärvat grustag 1957. Addera en stor portion kunskap, engagemang och mod och du har dagens företag, ett av landets främsta inom betongbranschen.

Finja har sedan länge levererat prefabricerade stomlösningar runt om i Sverige, med alla former av verksamheter inom byggnaderna.

Genom att nu ta ett tydligt kliv in i fastig- hetsverksamheten breddas inte bara Finjas produktion och dess marknad, utan skapar även stora möjligheter för gruppen att över en konjunkturcykel hantera de stora konjunktursvängningar som bygg- industrin från tid till annan upplever.

Med koncernens starka balansräkning klarar man också av både stora och små projekt, allt från bostäder till vård och omsorgsboenden.

I dagsläget sysselsätter koncernen närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.

Som en del av Finja arbetar Franshill med förvaltning av fastigheter på väl utvalda platser i Sverige. Franshill äger, förvaltar och hyr ut såväl hyresrätter som kommersiella lokaler, vilka återfinns längs med västkusten, från Kungsbacka i norr, via Halmstad, Malmö och Lund, till Trelleborg i söder. Den geografiska närheten mellan fastigheterna innebär en rad fördelar, bland annat när det kommer till förvaltning och underhåll.

På Franshill ser man styrkan i att vara en del av en större svensk företagsfamilj då det skänker kunderna trygghet att veta att man, tillsammans med Finjas övriga bolag, är verksamma inom samtliga led, från produktion och byggnation till uthyrning och förvaltning. I dagsläget har Franshill ca 800 lägenheter och siktar på ett långsiktigt ägande och ett kontinuerligt växande.