Finjas aprilskämt om användning av drönare i betongbranschen blev snabbt verklighet då vi har anlitat specialister på just drönartjänster, för att på hög höjd dokumentera hur våra båda vindkraftverk tagit form.

Att satsa på vindkraft och därmed delta i den gemensamma omställningen till förnybar energi betyder mycket för Finja som genom filmen ”På väg mot grönare betong” önskar ge en glimt av sin hållbarhetsresa.

Den cirka två minuter långa filmen har spelats in på Rödstahöjden utanför Sollefteå där Finjas två vindkraftverk nu är igång och genererar grön el. Filmen ger oss även inblick i Finjas fabriksverksamhet och visar på olika delar av produktionen där den förnybara energin kommer till användning.

– Att vara självförsörjande på grön el känns jättebra och helt rätt i tiden. Våra vindkraftverk förser oss dessutom med tillräckligt med energi för att kunna växa, ja till och med dubbla vår produktion, vilket gör att vi ser fram emot ett energifyllt år, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja.