Curahill har nu fått bygglov för Familjens hus i Anderslöv. Onsdagen den 18 december togs första spadtaget för det nya Familjens hus i Anderslöv, en byggnad för både gemenskap och samhällsnytta.

Många spadar sattes i marken denna dag. De som var med och grävde var bland annat förskolebarn från Orrens förskola. Angelica Kryhl, förskollärare, Ulrika Falck, utbildningschef förskolan, Maggie Åkerblom rektor i Alstad och Anderslöv, Per Tylberg, Curahill fastigheter, Thomas Ellkvist, vd MVB, Mikael Rubin (M), kommunalråd i Trelleborg, Charlotta Åkesson, chef för vårdcentralen i Anderslöv, Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden i Region Skåne samt Lennart Höckert (S), oppositionsråd i Trelleborg.

Curahill Fastigheter AB kunde förra året förvärva projektet ”Familjens hus” i Anderslöv i Trelleborgs kommun. Säljare var anrika Thysells Möbler, som bedrivit verksamhet i Anderslöv sedan början av 1900-talet. Anderslöv är en av de prioriterade tätorterna i den expansiva kommunen Trelleborg och har ett bra geografiskt läge med närhet till både Trelleborg, Malmö och Lund. Närheten till Pågatågen borgar för en attraktiv och växande boendeort.

Curahill kommer bland annat att låta uppföra ett vårdboende om 64 platser, en förskola om 8 avdelningar, bibliotek samt vårdcentral i samma byggnad. Trelleborgs kommun och Region Skåne har tecknat långsiktiga hyresavtal. I förvärvet ingår även byggrätter för bostäder om ca 10 000 kvm BTA. Totalt omfattar projektet ca 20 000 kvm BTA.

Curahill är ett bolag som investerar i bostäder för äldre samt samhällsfastigheter. Curahill ingår i Franshill, som är en del av Finja.